iQuest angajeaza 40 de oameni la centrele din Cluj si Brasov

Autor: Laurentiu Cotu 27.04.2010

Grupul german iQuest, care activeaza in sectorul aplicatiilor IT pentru mediul de business, intentioneaza sa angajeze 40 de oameni in centrele de la Cluj-Napoca si Brasov.



Compania cauta dezvoltatori pentru tehnologiile Java (10-15 persoane), .Net (7-10 persoane), sharepoint (1-2 oameni), 2 consultanti BPA, web development (1-2 persoane), C++ Symbian (1-2 oameni), mobile developer (2-3 persoane), test engineer (4-6 oameni).

iQuest Group are sediul central in localitatea Frankfurt am Main din Germania si detine doua centre de dezvoltare software in Cluj-Napoca si Brasov si birouri de consultanta in Bucuresti, Budapesta, Paris si Göteborg. In momentul de fata numarul angajatilor iQuest Group este de 300 de persoane, 280 dintre acestea lucrand in sediile iQuest din Romania.

In anul 2008 cifra de afaceri a grupului a fost de 8,8 mil. euro, la care s-a adaugat aproximativ 1,2 mil. euro reprezentand venituri indirecte din serviciile realizate de subcontractanti. Anul trecut, reprezentantii iQuest estimau o cifra de afaceri la nivel de grup de 8 mil. euro.

"Incepand din 2009 am decis sa ne accentuam prezenta pe piata romaneasca printr-un portofoliu de solutii si servicii adaptat contextului de criza, portofoliu care cuprinde aplicatii software pentru organizarea mai eficienta a companiilor si de reducere a costurilor. Diversificarea portofoliului de aplicatii software este o prioritate fiindca ne permite sa raspundem mai bine cerintelor pietei. Exista inca potential pentru investitiile in IT, insa este nevoie totodata si de eforturi de educare a pietei si de creare a unei culturi de IT", au declarat pentru ZF Transilvania reprezentantii iQuest.

Printre clientii iQuest sunt companiile Virgin Atlantic Airlines, Vodafone, HP, Lloyds, Pinnacle Systems, Libri. Aplicatiile software furnizate de companie sunt Business Intelligence (solutii de analiza si raportare), Enterprise Resource Planning (gestionare integrata a afacerii), Customer Relationship Management (de management al relatiei cu clientii) si solutii de management al documentelor. Sistemele de virtualizare a infrastructurii de IT, platformele de e-commerce si aplicatiile pentru smartphones fac parte, deasemenea, din portofoliul iQuest Group.

iQuest a lansat recent programele de internship pe perioada verii prin care studentii din anii doi si trei din Cluj-Napoca si Brasov, inscrisi la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii Babes-Bolyai, la Universitatea Tehnica din Cluj sau la Universitatea Transilvania din Brasov pot participa la sesiuni de training si lucra alaturi de echipele iQuest.

Pentru 2010, programul iQuest Summer Internship dispune de 18 locuri de practica pe domeniile Java (12 locuri), C++ (4 locuri, 2 la Cluj si 2 la Brasov) si testare (2 locuri). Totodata sunt disponibile si 8 locuri de practica in domeniul consultantei IT pentru studenti de la Facultatea de Studii Europene din Cluj-Napoca, iQuest oferind posibilitatea de angajare in companie a celor cu rezultate bune in program.

iQuest ofera servicii de implementare software, mentenanta, testare, suport si consultanta in IT. Centrul de dezvoltare software din Cluj-Napoca face parte din grupul iQuest, cu sediul central la Frankfurt am Main, in Germania.

Compania a fost premiata cu 100.000 de dolari anul trecut de Google, care detine cel mai popular motor de cautare din lume, pentru o aplicatie software pentru sistemul de operare Android, dezvoltat de gigantul american pentru telefoane mobile.