Cum a primit un salon de infrumusetare 32.000 € de la UE

Autor: Adriana Rosoga 27.04.2010

Salonul de infrumusetare Blue Line Center din Suceava a primit fonduri europene de peste 32.000 de euro pentru achizitionarea a 21 de echipamente specifice, mobilier si echipamente IT. Firma a finalizat la sfarsitul lunii august a anului trecut un proiect de investitii cu o valoare de peste 56.000 de euro.

"Salonul nostru oferea doar servicii de coafura, cosmetica si manichiura-pedichiura. Am vrut sa crestem capacitatea de deservire si sa oferim si servicii de infrumusetare corporala. Pentru ca valoarea investitiei este ridicata ne-am gandit sa apelam la fonduri europene care sa acopere o mare parte din costuri", spune Livia Gafencu, asociatul Blue Line Center.

Proiectul "Dotare salon de coafura si infrumusetare cu echipamente si dotari specifice si echipamente IT" a fost depus in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor".

"Am depus in 2008 un proiect pentru a obtine bani de la UE. Contractul cu Ministerul Dezvoltarii, care gestioneaza programul pentru microintreprinderi, l-am semnat anul trecut in aprilie. Am vrut sa ne largim gama de servicii pe care le ofera salonul. Nu ne-a demoralizat perioada destul de lunga in care am primit raspunsul ca suntem acceptati la finantare, am vrut sa obtinem acesti bani care sa ne ajute sa ne dezvoltam."

Perioada de implementare a fost de trei luni de zile, cel mai scump aparat achizitionat fiind cel pentru epilare definitiva care a costat circa 20.000 de euro, echipamentele fiind achizitionare din Romania, in urma unei licitatii. "In ciuda crizei, am facut investitia. Anul trecut am mentinut preturile si am mers cu profitabilitate minima. Am reusit astfel sa ne mentinem numarul de clienti, iar in acest moment, pentru ca am adus noi servicii, am intrat cu reclama si promotii ca sa atragem clienti noi. Speram ca in urmatorii ani, in urma implementarii acestui proiect, sa crestem cifra de afaceri cu 20 pana la 50%", spune Gafencu.

Firma care in 2008 a inregistrat o cifra de afaceri de 25.000 de euro are in prezent noua angajati.

Cine ia banii:

Compania: Blue Line Center din Suceava

Obiect de activitate: salon de infrumusetare

Proiectul: "Dotare salon de coafura si infrumusetare cu echipamente si dotari specifice si echipamente IT"

Valoarea totala a proiectului: 56.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 32.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 25.000 de euro