Exclusiv online: V-ati cumparat televizoare 3D? Noi va spunem cand o sa vedeti si primele filme 3D

Autor: Mihaela Popescu 29.04.2010

Televizoarele 3D au aparut deja si in hipermarketuri, desi filmele in 3D pentru acasa nu au ajuns inca in comert. Reteaua Real a listat de curand televizoare 3D la pretul de 9.000 de lei, cel mai scump produs de la raionul de electronice. In aceleasi hipermarketuri, la cateva rafturi distanta se vand si CD-uri cu filmul Avatar, care a generat incasari record in industria cinematografica in mare parte datorita efectelor speciale in 3D.

In Romania insa, nu a ajuns in comert pana acum niciun CD care sa incorporeze noua tehnologie. Retailerii se asteapta ca primele filme in 3D pentru acasa sa apara in cateva saptamani.

"Bineinteles ca nu ne asteptam sa avem vanzari de sute de televizoare 3D in urmatoarea perioada. Pentru noi este important insa sa listam un astfel de produs in magazine pentru ca incorporeaza o tehnologie noua, care atrage atentia clientilor", spune Olaf Schulz, directorul diviziei de produse nealimentare a retelei Real Romania.
El estimeaza ca varful de vanzari pentru CD-uri si televizoare 3D se va inregistra in perioada Craciunului.

Primul producator care a adus in rafturile magazinelor din Romania televizoare 3D a fost LG.

In strainatate, cele mai multe CD-uri in 3D din comert sunt cu documentare. Pe site-ul Amazon, un astfel de produs costa 15-25 de dolari. "Stiu ca pe anumite piete se testeaza si filmarea unor meciuri de fotbal in 3D", a mai spus Schulz.