Steve Jobs despre interzicerea platformei Flash de pe iPhone: este o relicva, nu reprezinta viitorul

Ziarul Financiar 29.04.2010

Intr-o scrisoare publicata joi, seful companiei Apple, Steve Jobs, a detaliat motivele pentru care compania a refuzat sa mai permita instalarea Flash Player (aplicatie ce permite rularea de fisiere video si multimedia de tip Flash) pe telefoanele iPhone: este o relicva, nu reprezinta viitorul; informeaza CNET.

"Flash a fost creat in era PC-urilor - pentru PC-uri si mausi", a spus Jobs in scrisoare. "Noile standarde deschise create in epoca telefoniei mobile, precum HTML5 (limbaj de afisare a continutului internet ce va permite rularea oricaror fisiere video ce nu pot face obiectul monopolului unei companii - n.r.), vor cuceri device-urile mobile (si de asemenea PC-urile). Poate ca Adobe ar trebui sa se concentreze asupra crearii de unelte HTML5 in viitor, si mai putin asupra criticilor aduse companiei Apple pentru faptul ca aceasta a lasat trecutul in urma".

Jobs a renuntat de asemenea la Flash pentru ca acesta are un limbaj de programare propriu, consuma multe resurse, nu suporta interfetele multitouch, reprezinta un risc si este instabil. "Flah este principalul motiv pentru care calculatoarele Mac fac erori", a mai spus Jobs.