Ce institutii au beneficiat de fondurile redirectionate de romani din impozitul pe venit: Biserica, SMURD si Salvati Copiii

Ziarul Financiar 03.05.2010

Aproape o treime dintre romanii care au ales sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit de anul trecut catre o organizatie non-profit au optat pentru biserica si fundatiile bisericesti, in timp ce circa 10% au decis ca fondurile sa ajunga la SMURD sau Salvati Copiii, potrivit unui studiu al GfK, citat de Mediafax.

"Doar 60% dintre persoanele care castiga venituri din diverse surse stiu despre posibilitatea redirectionarii a 2% din impozitul pe venit catre o organizatie non-profit. Acestea sunt mai degraba persoane din mediul urban cu educatie superioara si venituri mai mari", se arata intr-un comunicat al companiei de cercetare de piata.

Desi cunosc generic posibilitatea redirectionarii celor 2% din impozitul pe venit, doar ceva mai mult de jumatate dintre aceste persoane au si actionat in aceasta directie in 2009 (56%).

In topul beneficiarilor se afla biserica sau fundatiile bisericesti - 29% din cei care au redirectionat. La o distanta apreciabila se situeaza SMURD (10%), Salvati copiii (9%), Copii in dificultate (6%) si Crucea Rosie (aproximativ 6%).

De asemenea, aproximativ 8% dintre persoane au redirectionat 2% din impozitul pe venit catre diverse scoli sau fundatii care sprijina educatia sau cultura. Cititi mai multe despre rezultatele studiului GfK pe www.mediafax.ro.