Lovitura de teatru: dupa esecul Zapp, Saudi Oger vrea sa revina in Romania prin achizitia Euroweb

Autor: Adrian Seceleanu 03.05.2010

Invitel, al doilea mare furnizor de servicii de telefonie fixa din Ungaria, a anuntat ca a inceput negocieri exclusive cu grupul de telecomunicatii Türk Telekom, controlat de Oger Telecom, fostul proprietar al Telemobil (Zapp), pentru vanzarea unei divizii internationale, care include si Euroweb Romania.

Grupul turc va achizitiona divizia International Wholesale Business a Invitel, incluzand toate actiunile Invitel International AG, respectiv AT-INVITEL GmbH, Invitel International Hungary Kft si SC EuroWeb Romania SA, potrivit unui comunicat al Invitel.

Euroweb Romania este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de comunicatii pentru companii si operatorii telecom de pe piata locala. Invitel este actionarul principal al Euroweb Romania din 2005. Grupul ungar detine una dintre cele mai extinse infrastructuri de comunicatii din sud-estul Europei si reuneste marcile Invitel, Memorex si Euroweb.

Euroweb Romania a inregistrat anul trecut o crestere cu 4% a profitului inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA), la 9,9 milioane lei, la afaceri de 42 milioane lei, in scadere cu 5,6% fata de 2008. In 2008, Euroweb a raportat un EBITDA de 9,5 milioane de lei si o cifra de afaceri de 44,5 milioane lei.
Saudi Oger a vandut anul trecut Telemobil (Zapp) catre grupul Cosmote, intr-o tranzactie de 207 mil. euro.