Managerul care a adus Ericsson un contract cu Romtelecom de milioane de euro a fost avansat

Autor: Adrian Seceleanu 03.05.2010

Dupa doi ani in Romania, Maurizio de Dominicis a devenit responsabil de afacerile suedezilor din Bulgaria si nordul Balcanilor. Noul sef al Ericsson Romania este Michele Gressani.



Maurizio de Dominicis, 55 de ani, managerul in mandatul caruia Ericsson a castigat cel mai mare contract de externalizare de pe piata locala de comunicatii, a preluat de la inceputul anului supervizarea operatiunilor companiei suedeze in regiunea Balcanilor de Nord si a fost numit si Country Manager pentru Ericsson Bulgaria. Potrivit datelor publicate de companie in Monitorul Oficial, De Dominicis si-a incheiat mandatul din Romania pe 15 ianuarie.

Dupa mai multe luni de negocieri, Romtelecom - unul dintre cei mai mari operatori de comunicatii de pe piata - a semnat la finele anului trecut cu Ericsson un contract de externalizare a unor operatiuni cu o durata de cinci ani, care a presupus si transferul unui numar de 400 de angajati. Potrivit estimarilor ZF, contractul dintre Romtelecom si Ericsson are o valoare de peste 10 mil. euro.

Acesta este momentan cel mai mare contract de externalizare a unor operatiuni semnat pe piata locala de catre un operator telecom. Orange, numarul unu pe piata locala detelecom, a semnat, de asemenea, in 2009 un contract de externalizare insa acesta a vizat doar call-center-ul pentru clientii rezidentiali si a inclus transferul unui numar mult mai mic de angajati. Orange nu a oferit alte detalii despre contract.

Maurizio de Dominicis a venit in Romania in 2007 din Grecia, unde fusese directorul diviziei care se ocupa de relatia cu actionarul majoritar al Romtelecom - grupul elen OTE. In mandaul sau, Ericsson a continuat sa-si extinda si activitatea de furnizor de servicii pentru clienti internationali ai celui mai mare producator de echipamente telecom din lume.

Anul trecut, inainte de semnarea contractului cu Romtelecom, Ericsson avea peste 500 de angajati dintre care 400 lucrau in centrul de servicii.

Dupa plecarea lui De Dominicis, functia de director de tara al Ericsson Romania a fost preluata de Michele Gressani, 43 de ani, care lucreaza din 2006 in Romania si de 14 ani in grup, au precizat pentru ZF reprezentantii companiei.

"Michele Gressani a fost numit in functia de Country Manager pentru Ericsson Romania. Din noua sa pozitie, obiectivul lui Gressani este sa consolideze rolul Ericsson ca partener strategic pentru dezvoltarea pietei locale de telecomunicatii. In cei 14 de ani petrecuti in Ericsson, Michele Gressani s-a implicat indeaproape in diferite proiecte de implementare de retea in Italia, Spania si Turcia", au spus reprezentantii Ericsson Romania.

Potrivit datelor ZF, noul director general al Ericsson Romania a fost managerul care a raspuns de relatia cu Romtelecom in cadrul companiei. Oficialii Ericsson au precizat doar ca Michele Gressani "face parte din 2006 din echipa Ericsson Romania si a supervizat relatiile comerciale ale companiei cu unul dintre cei mai importanti clienti locali ai sai".

In 2008, Ericsson a inregistrat in Romania afaceri de 114 milioane de euro si un profit net de 18 milioane de euro, potrivit datelor publicate de companie pe pagina web a Ministerului Finantelor.

Ericsson a obtinut anul trecut la nivel global venituri de 27,1 mld. dolari. Compania are peste 80.000 de angajati.