Immoeast a platit 10 mil. euro pe 75% din Euromall Galati

Autor: Cristi Moga 04.05.2010

Fondul austriac de investitii Immoeast, care detine un portofoliu imobiliar de aproape un miliard de euro in Romania, a platit 10 milioane de euro si ar mai putea achita inca cinci pentru a prelua 75% din centrul comercial Euromall din Galati, aflat in constructie, proiect pe care a ajuns sa il controleze integral prin intermediul firmei Union Investitii.

Desi de mai bine de un an reprezentantii Immoeast anunta planuri de a renunta la o parte din portofoliul local, austriecii au facut achizitie dupa achizitie in cadrul proiectelor incepute alaturi de diferiti parteneri, cumparand participatiile la preturi "de criza".

"A existat o intelegere intre Euromall (grup controlat de oamenii de afaceri israelieni Moshe Turgeman si Tomer Barhom - n.r.) si Immoeast, care dateaza de mai bine de doi ani, ca la 15 aprilie 2010 Immoeast sa preia 100% din actiunile Union Investitii indiferent de stadiul proiectului. Colaborarea cu partenerul nostru Immoeast este in continuare foarte stransa si asteptam sa finalizam impreuna Euromall Galati", au declarat pentru ZF reprezentantii companiei Euromall, care ar urma sa se ocupe in continuare de dezvoltarea proiectului.

Immoeast si actionarii Euromall sunt la a doua tranzactie, dupa ce in 2007 austriecii au cumparat pentru 90 de milioane de euro proiectul Euromall Pitesti, intr-una din cele mai mari tranzactii de la acea vreme.