HeidelbergCement anunta pentru T1 pierderi de 162 milioane euro

Ziarul Financiar 06.05.2010

HeidelbergCement a inregistrat in primul trimestru pierderi nete de 162 milioane de euro, fata de un rezultat negativ de 46 de milioane de euro in perioada similara a anului trecut, in conditiile in care cifra de afaceri a scazut cu 8%, la aproape 2,2 miliarde de euro, informeaza Mediafax Business.

La nivel operational, grupul a consemnat pierderi de 18 milioane de euro, comparativ cu un profit de 11 milioane de euro in primul trimestru al anului trecut, se arata in raportul financiar interimar al HeidelbergCement pentru perioada ianuarie-martie.

Raportul mentioneaza ca in Europa de Vest si de Nord, Europa de Est, Asia Centrala si America de Nord, activitatea grupului a fost afectata de conditii meteo nefavorabile.

In regiunile Europa de Est, incluzand Romania, si Asia Centrala, cifra de afaceri a HeidelbergCement s-a situat la 139 de milioane de euro in primul trimestru al acestui an, fata de 205 milioane de euro in perioada similara a anului trecut. Pe segmentul ciment, cifra de afaceri a scazut cu 35,4%, la 108 milioane de euro.

Mai multe despre rezultatele HeidelbergCement cititi pe www.mediafax.biz.