Investitie de 40 mil. euro intr-un spital privat in cartierul Militari

Autor: Adriana Rosoga 06.05.2010

Adrian Dumbrava, proprietarul Centrului Medical Elim, vrea sa investeasca 40-50 mil. euro pentru a construi un spital privat in Bucuresti, in zona Militari, unde anul trecut a achizitionat in acest scop un teren de 12.000 de metri patrati.

"Am cautat o zona din Bucuresti unde nu sunt spitale private din lanturile mari de clinici. Am achizitionat anul trecut un teren in zona Militari din Capitala, avem finantare si speram sa incepem constructia in toamna. Totul insa va depinde de cum va evolua sistemul sanitar romanesc", spune Adrian Dumbrava, care detine 56,9% din actiunile Centrului Medical Elim pe care l-a preluat in 2002.

Omul de afaceri pitestean sustine ca a obtinut un credit de la banca de 40-50 mil. euro la sfarsitul anului trecut, suma necesara pentru investitia totala in construirea si dotarea spitalului, dar nu da detalii despre numele finantatorului. In prezent, Adrian Dumbrava este actionar minoritar la o firma de transport international si detine o retea de sapte clinici Elim in Arges, Valcea si Bucuresti, aceasta fiind cea mai recenta investitie care a necesitat un buget de 3 mil. euro.

In actionariatul Elim au intrat anul trecut si compania de echipamente medicale si proiecte la cheie Medicare Technics, care detine 26% din titluri, si firma de consultanta in domeniul medical Ideal Consulting cu 17%.

Reprezentantii Centrului Medical Elim, care are 97 de angajati permanenti si 27 de colaboratori, estimeaza pentru acest an afaceri de 3,3 mil. euro, in crestere cu 75% fata de anul trecut, pe fondul extinderii retelei cu trei noi clinici.