Gabriel Liiceanu ia dividende de la Humanitas

Autor: Adriana Rosoga 10.05.2010

Humanitas Multimedia, editura de audiobook-uri a grupului Humanitas, al carei actionar majoritar este scriitorul Gabriel Liiceanu, a hotarat in cadrul Adunarii Generale sa acorde dividende in cuantum de 100.000 de lei brut, din profitul inregistrat in 2008, proportional cu cota de participare a fiecarui actionar, conform datelor publicate in Monitorul Oficial.
Valoarea profitului nerepartizat se ridica la peste 178.000 de lei, diferenta ramasa urmand a ramane nerepartizata pana la o noua hotarare a adunarii generale.

Actionarii Humanitas Multimedia sunt Gabriel Liiceanu si Humanitas SA.

Grupul Humanitas, care reuneste Editura Humanitas, Humanitas Fiction, societatea de difuzare Librariile Humanitas si Humanitas Multimedia, a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de 7 milioane de euro, fata de aproape 10 milioane de euro anul anterior, potrivit oficialilor companiei.

Aproape jumatate din incasarile grupului controlat de scriitorul Gabriel Liiceanu sunt generate de editura Humanitas. Alaturi de Liiceanu, care detine 88% din titlurile grupului, alti actionari importanti sunt Mihaela Maria Korne (cu 3%), societatea Librariile Humanitas si alti actionari persoane fizice.