Android-ul lui Google a batut iPhone la vanzari

Autor: Radu Racu 11.05.2010

Smartphone-urile care functioneaza cu sisteme de operare Android au inregistrat un salt spectaculos al vanzarilor in primul trimestru al anului, reusind sa-si adjudece aproape o treime din piata, dupa ce in toamna anului trecut detinea un procent nesemnificativ, scrie Business Week.

Vanzarile de telefoane cu soft Android au cumulat 28% din piata americana in primele trei luni ale anului, fata de doar 21% cota obtinuta de Apple, conform datelor centralizate de grupul NPD. Android depaseste astfel in premiera Apple, dupa ce in trimestrul al treilea din 2009 detinea doar 3% din piata.

Evolutia a fost impulsionata de promotiile agresive a operatorului de telecomunicatii Verizon Wireless, care mergeau pana la a oferi doua smartphone-uri la pret de unu.

Potrivit NDP, telefoanele pe baza de Android au "furat" din piata detinuta de Apple, RIM, Microsoft si Palm. Astfel, dupa lansarea sistemului Android, cota de piata a RIM a scazut de la 37% la sfarsitul lui 2009, la 36% in primele trei luni ale acestui an. Microsoft a coborat de la 13% la 10%. (sursa foto: wired.com)