ALD Automotive: Vom vinde flote de masini electrice din 2011

Autor: Bogdan Alecu 11.05.2010

ALD Automotive, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de leasing operational si parte a grupului financiar francez Societe Generale care detine BRD, va demara incepand de anul viitor si inchirierea de flote de masini electrice catre clientii de pe piata locala, in conditiile in care Renault Romania va lansa anul viitor noul Fluence cu motor electric.

"Pasul urmator il reprezinta flotele de masini electrice. Exista companii, spre exemplu, care ar putea achizitiona flote de masini electrice, cum ar fi cele de curierat. Avem o intelegere cu Renault pentru a promova masinile electrice", a spus Vincent Kneppert, managing director al ALD Automotive, care a subliniat ca angajatii companiei vor fi antrenati pentru a promova avantajele masinilor electrice.

In conditiile in care peste 30% din flota gestionata de ALD Automotive reprezinta modelele Dacia Logan, seful companiei de leasing se asteapta ca si pentru SUV-ul Dacia Duster sa se inregistreze o cerere ridicata in ceea ce priveste leasingul operational.

Pentru acest an compania si-a fixat ca obiectiv cresterea flotei de la 5.860 de masini in prezent la 6.400 de automobile, in conditiile in care 1.000 din cele din flota curenta vor fi vandute pe piata second-hand locala.

Jucatorii se asteapta ca piata de leasing operational sa inregistreze in acest an o crestere de aproximativ 25% la aproximativ 35.000 de masini, ajungand de la 10% din piata de leasing in 2009 la 30% in perioada urmatoare.

ALD Automotive estimeaza ca va ajunge in acest an la un business de aproximativ 30 mil. euro, fata de 24,7 mil. euro in 2009.