Consultantul imobiliar Radu Lucianu: "De ce ai face sute de case in Adunatii-Copaceni?". Cum comentati?

Autor: Cristi Moga 11.05.2010

Dezvoltatorii imobiliari au gresit mizand pe construirea a sute de apartamente si case in afara Bucurestiului in zone cu acces dificil, in conditiile in care in interiorul orasului mai sunt zeci de hectare de teren disponibil pentru proiecte viitoare, spune Radu Lucianu, country manager al firmei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis.

"As construi in Bucuresti apartamente si birouri, dar in oras. Sunt zeci de hectare de teren in Bucuresti de construit -toata soseaua Progresului, Timpuri Noi, Titan Mar, Splaiul Independentei, chiar si in zona Republica, 23 August, unde exista metrou. Este incredibil cum unii dezvoltatori fac locuinte in Frumusani sau Adunatii-Copaceni, unde circula doar «rata»", spune Lucianu. Consultantul apreciaza ca multe dintre aceste proiecte nu mai valoreaza nimic in aceasta perioada, in conditiile in care costurile de intretinere si conservare sau de continuare a investitiilor nu s-ar justifica.

"De-abia acum realizez cate proiecte fantasmagorice erau in plan. Din 100 de investitori imobiliari doar 2, 3, maximum 5 au venit sa se consulte. In urma cu doi-trei ani puteai intreba pe oricine. Toti se pricepeau la imobiliare".