PREVIEW/ Cetăţeni, se apropie Marele Bâlci!

Autor: Pop Ioan 12.05.2010
Pe 21, 22 şi 23 mai, fosta bază militară de lângă Urziceni, judeţul Ialomiţa, aflată la 45 de kilometri de Bucureşti, se va transforma in iarmaroc. Mai exact, in Iarmaroc Fest 2010, singurul festival eco din România, singurul pentru toate vârstele şi singurul care imbină artele cu jocul. Staff-ul responsabil de confort şi distracţie se ridică la 1.000 de persoane.
Festivalul Iarmaroc, ajuns anul acesta la a doua ediţie, are la bază conceptul tradiţional românesc de bâlci, care datează din secolul al XVIII-lea: se ţine la date fixe timp de trei zile, se adresează tuturor vârstelor şi e sărbătorit prin dans, jocuri şi târg de produse.
In 2010, faţă de acum 200 de ani, Iarmaroc se desfăşoară pe 270.000 de metri pătraţi şi vine cu peste 150 de artişti români şi 50 străini, 14 scene, peste 150 de negustori cu produse hand-made, festival de film cu 100 de titluri româneşti, perimetru de joacă cu 12 tipuri de distracţii, 16 baruri, 90 de barmani, 20 de bucătari, camping pentru 2.000 de corturi, 4.000 de locuri de parcare, o puzderie de zone de chill-out, trei spaţii pentru mâncare şi multe alte surprize, ca la orice bâlci.
Stilurile muzicale ce vor putea fi auzite la Iarmaroc Fest 2010 sunt: rock, folk, funk, tech, techno, breakbeat, goa, drum&bass, chill-out, raggae, hip-hop, house şi electro. Artiştii cap de afis au naţionalităţi diverse: Dub Pistols (GB), Noze (FR), Elektro Guzzi (AT), Wareika (DE), Belleruche (GB), Groove Orchestra (Serbia), Kraak & Smaak (NL), Greg Wilson (GB), Rhadoo (RO), Dinky (CL), Dyed Soundorom (FR), Tippa Irie (GB), Praslea (RO), Matthew Styles (GB), Elite Force (GB), DrumAttic Twins (GB), JT Donaldson (US), Jeff23 (FR), Banco de Gaia (GB), Secret Vibes (FR), Cosmin TRG (RO), El Cezere (RO), PsychoFreud (NO), Cedry2k (RO), Tijana T (Serbia).
In plus, IARMAROC este eco. Promovează responsabilitatea faţă de natură şi protecţia mediului, prin recipiente de reciclare, flyere din hârtie refolosită, şi scrumiere de buzunar. La curăţenie vor ajuta voluntarii Asociaţiei Mai Mult Verde.
"Iarmaroc s-a născut din coagularea celor mai bune idei şi punerea lor in practică, cu pasiune, de către patru organizatori de evenimente sub brandurile: Flama, Lollipop, Traian42 şi Mamut Events. Am vrut să facem un sat in pădure, in care, odată intrat, să nu mai ai nevoie de nimic pentru trei zile. Noi iţi asigurăm şi confortul, şi distracţia. Iarmaroc chiar este o nebunie curată!", spune Cătălin Lungu, unul dintre organizatorii Iarmaroc.
Biletele Iarmaroc Fest 2010 conţin elemente de inregistrare unice (serie) şi de securitate. Pot fi achiziţionate online de pe unul dintre site-urile www.bilete.ro, www.myticket.ro, www.eventim.ro sau de la unul dintre distributorii autorizaţi: magazinele Germanos şi Vodafone, librăriile Cartureşti, librăriile Humanitas, reţeaua naţională de magazine Diverta, magazinele partenere din Bucureşti: Base, H2O, Ollie Gang Shop, Boarders şi Hippie Hippie Shake. Bilete pot fi procurate in Bucureşti de la Casa de Bilete - staţia de metrou Piaţa Unirii 1 (dinspre tribunal), iar in Iaşi la Club Mojo (str. Cuza Vodă 30-32). De asemenea, pot fi comandate bilete la numărul de telefon: 0745.32.41.03. Un abonament pe 3 zile costă 100 de lei.
In cinstea eliminării vizelor pentru Serbia, cetăţenii de această naţionalitate au intrare liberă, iar accesul lor se va face pe bază de paşaport.

Iarmaroc Fest a debutat in 2009, cu un line-up de 100 de artişti români şi straini care au performat pe opt scene, fiecare dedicată unui stil muzical. Au participat 5.000 de persoane. S-au organizat workshop-uri artistice, zone dedicate sporturilor, iar peste 40 de mici intreprinzători şi-au expus cu vânzare produsele hand-made.