Patriciu impanzeste Capitala cu chioscuri si agentii de pariuri

Autor: Cristi Moga 14.05.2010

Omul de afaceri Dinu Patriciu, fostul proprietar al grupului Rompetrol, isi continua ofensiva din retail prin reteaua chioscurilor alimentare Mic.ro si investeste in paralel in reteaua de pariuri sportive Bet Cafe Arena, cu care a atacat atat Capitala, cat si alte orase din tara.



In conditiile in care miliardarul si oamenii desemnati sa conduca aceste afaceri refuza sa ofere in prezent informatii, detalii despre procesul de extindere apar din documentele publicate in Monitorul Oficial, cele doua companii inregistrand periodic noi puncte de lucru.

Zonele din sudul si vestul Capitalei (cartierele Militari - Drumul Taberei - Berceni) atrag cele mai multe investitii, in ultimele saptamani in aceasta parte a Bucurestiului fiind deschise cel putin zece magazine Mic.ro si patru agentii sportive Bet Arena Cafe. Alte investitii au mai fost realizate in Colentina, Pantelimon sau in zona centrale - bulevardele Corneliu Coposu si Nicolae Titulescu, unde au fost deschise agentii de pariuri sportive.

Afacerea cu pariuri se extinde in paralel si in afara Bucurestiului, sase agentii fiind deschise in Brasov, Drobeta Turnu-Severin, Targu-Mures, Pitesti, Buzau si Ramnicu Valcea.

"Referitor la informatiile pe care le-ati solicitat in legatura cu lantul de magazine Mic.ro, managementul acestei companii va furniza printr-o conferinta de presa toate informatiile pe care doriti a le afla in legatura cu acest subiect. Conferinta va avea loc probabil la sfarsitul lunii mai - inceputul lunii iunie", spun reprezentantii firmei. Dinu Patriciu nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei.

Ce se stie despre aceste afaceri

Ambele firme - Mic.ro Retail si Bet Arena Cafe - sunt detinute de vehiculul Mercadia Holland, inregistrat in Amsterdam, la fel ca o buna parte a afacerilor controlate de Dinu Patriciu.

In cadrul firmei de pariuri sportive o participatie de 5% este detinuta de catre Nicolae Ionescu, fost director de vanzari al grupului Rompetrol, si administrator in prezent al celor doua firme.

Cele doua societati sunt inregistrate pe strada Mircea Eliade, la aceeasi adresa cu cea a Fundatiei Dinu Patriciu, in timp ce activitatea este desfasurata in cladirea de birouri Cubic Center din Pipera, controlata tot de fostul proprietar al Rompetrol, prin intermediul fondului Black Sea Global Properties.

Procesul de expansiune este coordonat de Mirel Cionac, fostul business development manager al Sensiblu, cea mai mare retea de farmacii de pe piata, cu peste 200 de unitati.