Strainii au cheltuit in ultimul an 250 milioane dolari ca sa vina la tratamente spa in Romania. In patru ani suma s-ar putea dubla - studiu

Ziarul Financiar 16.05.2010

Piata turismului medical din Romania se ridica la 250 milioane dolari, fiind dominata de serviciile spa si wellness, si s-ar putea dubla pana in 2014, daca sistemul public si privat se va implica mai mult in dezvoltarea infrastructurii si promovare, potrivit firmei de cercetare Insight Market, citat de Mediafax.

"In ultimii ani, Romania a devenit o destinatie pentru tratamentele spa si wellness pentru turistii, dar nu pentru tratamente medicale. Piata se afla inca la inceput comparativ cu alte destinatii europene din regiune. (...) In prezent, piata turismului medical din Romania este estimata la 250 milioane dolari, fiind dominata in special de tratamentele spa si de intretinere, tip wellness. Ne asteptam ca piata sa ajunga in 2014 la 500 milioane dolari si 500.000 turisti", se arata intr-un studiu Insight Market Research Solutions.

In prezent, Romania atrage turisti din State Unite ale Americii, Marea Britanie si Germania.
In Romania, costurile pentru tratamente sunt in medie cu 60-70% mai mici fata de alte tari mult mai dezvoltate, dar cu toate acestea destinatiile preferate de turistii straini raman tarile din Asia, precum India, Thailanda, Singapore si Malaezia, care au investit sume mari in activitatile de promovare, potrivit Insight Market.
Cititi mai mult pe www.mediafax.biz