Nelu Iordache mai pune o „caramida” in transporturi: a infiintat Blue Line Cai Ferate

Autor: Adriana Rosoga 16.05.2010

Nelu Iordache, 42 de ani, care detine un holding cu afaceri de peste jumatate de miliard de euro in constructii, transport aerian si pomicultura, intra in businessul de transport pe calea ferata dupa ce a infiintat compania Blue Line Cai Ferate, conform datelor publicate in Monitorul Oficial.

Compania de transport pe calea ferata inregistrata in comuna Adunatii-Copaceni are ca actionari doua firme al caror proprietar este Nelu Iordache, respectiv firma de constructii Romstrade, care detine 75% din capitalul social, si firma de transport aerian Blue Air cu 25% dintre participatii. Administratorul Blue Line Cai Ferate este Rizea Razvan, care are o durata a mandatului de patru ani. Rizea este si directorul general al companiei Blue Aero, care a preluat concesiunea aeroportului din Bacau.

Omul de afaceri a precizat intr-un interviu acordat ZF la inceputul acestui an ca intentioneaza sa intre pe segmentul privat de calatori pe calea ferata, mai intai in zona Moldovei, pentru a aduce cu trenul la aeroportul din Bacau locuitorii din orasele apropiate precum Galati, Focsani, Buzau, Suceava si Piatra-Neamt. Iordache estima atunci o investitie initiala in acest business de circa 2 mil. euro, suma necesara pentru achizitionarea a doua rame electrice care sa asigure naveta intre Bacau si unul dintre orasele apropiate.

Nelu Iordache are in concesiune Aeroportul International George Enescu din Bacau, pe o perioada de 34 de ani, dupa ce anul trecut a castigat acest contract. In 2009, traficul aeroportului din Bacau a fost de 250.000 de pasageri. De la baza din Bacau, Blue Air opereaza curse catre Londra, Paris, Milano, Roma, Cuneo si Bologna.

Iordache este unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri, care detine un grup de firme din care fac parte compania de constructii Romstrade, operatorul aerian low-cost Blue Air, firma de taxi aerian Direct Aero Service si ferma pomicola Andany Trading (brandul La Mosie).