Dreptul bancii de a majora dobanda, declarat abuziv de instanta, intr-un proces impotriva Volksbank

Ziarul Financiar 20.05.2010

Judecatoria sectorului 2 al Capitalei a declarat abuzive unele clauze din contractele bancare elaborate de Volksbank Romania prin care banca a putut majora dobanzile, dar si pe cele referitoare la aplicarea comisionului de risc, dand castig de cauza ANPC, care a reprezentant 19 clienti ai bancii, scrie Mediafax.

Judecatoria sectorului 2 al Capitalei a admis sesizarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) impotriva Volksbank Romania, actiune depusa in instanta de autoritate dupa ce a fost sesizata prin 19 plangeri formulate de clientii bancii, potrivit minutei instantei.

"Banca isi rezerva dreptul de a revizui structura ratei dobanzii curente in cazul aparitiei unor schimbari semnificative pe piata monetara, comunicand imprumutatului noua structura a ratei dobanzii; rata dobanzii astfel modificata se aplica de la data comunicarii", este una dintre clauzele considerare abuzive de instanta, in cazul tuturor reclamantilor.

De asemenea, instanta a declarat abuziva perceperea "comisionului de risc" perceput de banca aplicat la soldul creditului, platibil lunar. Cititi mai mult pe www.mediafax.biz