Familia Bazac extinde businessul Ferrari in Monaco si anunta o noua concesiune in afara tarii

Autor: Alexandru Anghel 23.05.2010

Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piata locala, va deschide al doilea magazin Ferrari in luna iulie, in principatul Monaco, in urma unei investitii de 3,5 milioane de euro, dupa ce a inaugurat prima unitate de acest tip pe Calea Victoriei din Capitala in decembrie 2009.

Compania Forza Rossa este detinuta de fostul ministru al sanatatii Ion Bazac, cu o participatie de 47,50%, sotia sa, Camelia Bazac (31,4%) si Cefin Holding (21,2%).

Forza Rossa a deschis singura concesiune Ferrari in Romania in mai 2008 in urma unei investitii de 5 milioane de euro, iar ulterior a mai deschis si un magazin in Capitala.

"Luca di Montezemolo (presedintele Ferrari - n. red.) va anunta lansarea Ferrari Store in Monaco si tot atunci va da detalii despre viitoarea concesiune Forza Rossa. Vom fi astfel primul concesionar care are si magazine si concesiune Ferrari in alta tara", a declarat Ion Bazac, presedintele Forza Rossa.

Magazinul este singurul Ferrari Store din Principatul Monaco, intr-o zona in care exista sase concesiuni ale producatorului italian. Compania nu a dat detalii cu privire la viitoarea tara unde va fi deschis dealerul Ferrari.

"Propunerea noastra, si nu am fost singurii, a fost acceptata de Ferrari, iar acum mergem cu Ferrari Store intr-o piata consacrata, sofisticata. Va fi singurul din zona, iar rezultatele comerciale vor fi diferite, mai ales in perioada Marelui Premiu (Formula 1 Grand Prix de Monaco - n. red.)", a spus Ion Bazac, care acum un an era ministrul Sanatatii in guvernul Boc I, din partea PSD.

Forza Rossa a comercializat in Romania, de la inaugurare, 69 de automobile Ferrari. Pentru anul in curs concesionarul estimeaza vanzarea celor 25 de unitati alocate, in timp ce pe lista de asteptare mai sunt 11 unitati, ce vor fi livrate in functie de disponibilitatea constructorului.

Compania a anuntat o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro pentru anul trecut, in timp ce pentru 2010 urmareste cresterea businessului la 10 milioane de euro.

"In 2009 ne propuneam 8 mil. euro, dar criza a facut ca afacerile sa fie mai mici, iar profitul operational de 380.000 de euro, pentru ca am avut investitii importante, cum este magazinul de pe Calea Victoriei. De la anul speram ca lucrurile sa fie diferite, pentru ca vom avea si magazinul din Monaco", a spus Bazac.

In ponderea cifrei de afaceri a concesionarului Ferrari vanzarile de automobile reprezinta circa 60% in timp ce serviciile post vanzare aduc 38% din business, invers fata de modelul standard al unei concesiuni Ferrari din cauza bazei restranse de automobile din Romania.

In Romania sunt inmatriculate 168 de automobile Ferrari, la care se adauga si cele inmatriculate in alte tari. Anual Forza Rossa a inregistrat 80 de intrari in service pentru operatiuni de intretinere si reparare.