Un furnizor al grupului Volkswagen vede vanzari in crestere cu 30%, pana la 20 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 23.05.2010

Producatorul de componente electrice si electronice pentru industria auto Kuhnke Production Romania din Sibiu estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 20 mil. euro, in crestere cu 30% fata de anul 2009.

Reprezentantii companiei cu 400 de angajati in prezent spun ca desi au facut disponibilizari in primul trimestru din 2009, pe final de an mare parte dintre aceste persoane au fost reangajate, ca urmare a revenirii comenzilor unor clienti din auto.

Producatorul din Sibiu lucreaza pentru Volkswagen, Audi, Porsche, Daimler sau BMW, iar la Sibiu produce bobine si componente electronice pentru ambele divizii, de automatizari si automotive, ale companiei-mama din Germania.

"Pentru urmatoarea perioada de timp prognozam o evolutie pozitiva a pietei, iar proiectele pe care le derulam credem ca ne vor asigura o crestere a vanzarilor in 2010. Politica adoptata in aceasta perioada de criza a vizat atat profitul companiei, insa mai ales dezvoltarea durabila", a declarat Andra Boboc, director general adjunct al companiei Kuhnke Production Romania.

Reprezentantii companiei din Sibiu spun ca, datorita evolutiei pozitive a cifrei de afaceri si proiectelor noi aflate in derulare, Kuhnke Production Romania va investi in acest an circa 2 mil. euro in utilaje si in noi linii de productie. Totodata, sectia electrotehnica se va extinde si va fi mutata intr-un nou sediu, in Parcul Industrial Vest Sibiu.

Compania Kuhnke Production Romania a fost infiintata in anul 1998 la Sibiu, cu principal domeniu de activitate fabricarea subansamblurilor electronice (modele), si a incheiat exercitiul financiar din 2008 cu o cifra de afaceri de 17,3 mil. euro (peste 63,5 mil. lei). Compania face parte din grupul german Kuhnke, actionarul principal al companiei din Sibiu fiind firma Kuhnke Supply Chain GmbH & CoKg.

Pe langa departamentul de productie, grupul german mai detine in Romania si un segment de vanzari, gestionat de catre compania Kuhnke Automation Romania. Kuhnke are 980 de angajati in centrele de productie Malente (Germania), Sibiu (Romania) si Limena (Italia).