Sinucideri "made in China": un al 13-lea angajat al unei fabrici de electronice din China a incercat sa se sinucida

Ziarul Financiar 27.05.2010

Un angajat al companiei Foxconn Technology din China, producator de componente electronice pentru companii precum Apple, Dell sau Hewlett-Packard, ar fi incercat sa se sinucida joi, putand deveni al 13-lea angajat care s-ar fi sinucis de la inceputul acestui an, informeaza Forbes.

Politia chineza a anuntat ca barbatul a supravietuit dupa ce s-a taiat in camera de camin a fabricii. Barbatul de 25 de ani a plecat din provincia Huan si a inceput lucrul la fabrica in urma cu doua luni.

In acest an zece muncitori ai fabricii s-au sinucis de la inceputul acestui an. Doi au supravietuit. Un al muncitor s-a sinucis in ianuarie, intr-o fabrica din nordul Chinei.

Miercuri noapte un muncitor in varsta de 23 de ani s-a aruncat de la balconul caminului in care se afla, chiar la cateva ore dupa ce presedinte companiei Foxconn, Terry Gou, a avut o conferinta de presa in care a promis ca va avea grija sa previna eventuale alte sinucideri.

Foxconn este unul din cei mai mari producatori de electronice din lume, complexul avand o suprafata de aproape doi kilometri patrati si peste 800.000 de angajati.