Retailerul Diverta a cerut intrarea in insolventa

Autor: Mirabela Tiron 27.05.2010

Retailerul Diverta, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, a cerut intrarea in insolventa, in vederea reorganizarii judiciare.

"Datoriile Diverta depasesc 10 milioane de euro, de aceea am ales sa intram in reorganizare judiciara. Conjunctura economica si inflexibilitatea dezvoltatorilor (centrele comerciale - n. red.) au dus la probleme de cash-flow", a precizat Amalia Buliga, directorul general al Diverta.

Administratorul judiciar va fi Casa de Insolventa Transilvania.

Proprietarul Diverta, Octavian Radu, a precizat ca unele magazine au inceput sa "consume" mai mult decat au produs (marja bruta), urmarea fiind acumularea de datorii la furnizori si developeri si intrarea in dificultate de plata. "Criza si numarul din ce in ce mai mic al clientilor care au achizitionat produse au intrat in contradictie cu cheltuielile, care, cu toate eforturile noastre, nu au putut fi reduse", a spus Radu. Anul trecut, reteaua Diverta, unul dintre cei mai importanti distribuitori de carte pe piata romaneasca, a finalizat cu o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, in scadere cu 37% fata de 2008. Rezultatul operational (EBITDA) a fost de minus 600.000 de euro anul trecut. Diverta are contractate credite bancare de 8,5 mil. euro, jumatate dintre acestea fiind credite de investitii, potrivit oficialilor companiei. Retailerul opereaza in prezent 62 de magazine.