Funeriu: Guvernul conduce tara asta, nu sindicatele

Ziarul Financiar 29.05.2010

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, le-a cerut inspectorilor scolari, în timpul videoconferintei de joi, sa fie loiali Executivului, adresandu-le mesajul ca tara este condusa de Guvern, nu de sindicate, el cerand explicatii pentru situatia din Dolj, unde "este mai multa agitatie", scrie Mediafax.

Potrivit imaginilor de la videoconferinta de joi sustinuta de Daniel Funeriu cu inspectorii scolari generali, difuzate sambata de Realitatea TV, ministrul Educatiei a transmis un mesaj ferm: "Guvernul conduce tara asta, nu sindicatele!".

"Vreau sa va spun ca, daca reusim sa organizam proba asta, trebuie sa fie un test extraordinar de solidaritate si asta înseamna ca profesorii din Romania nu înseamna sindicalistii aia de la televizor, niste... sa nu mai zicem, da? Va rog, atentie maxima, discutam cat se poate de hotarat cu liderii locali de sindicat. Guvernul conduce tara asta, nu sindicatele! (...) Nu vreau sa am directori lideri de sindicat, nu vreau sa am directori care sa fie primii lideri de sindicat si care sa bata palma peste sau pe sub masa", a spus Funeriu, potrivit imaginilor difuzate de Realitatea TV. Cititi mai mult pe www.mediafax.ro