In plina criza, Concefa mizeaza pe castiguri de 6 ori mai mari

Autor: Vlad Anastasiu 31.05.2010

Firma de constructii Concefa Sibiu (COFI) si-a bugetat pentru acest an afaceri de 231 mil. lei, aproape triple fata de nivelul de anul trecut, cand s-au ridicat la putin peste 81 mil. lei (19,2 mil. euro). In plus, compania si-a bugetat un profit de 6 ori mai mare pentru acest an, de 24 mil. lei, fata de 2009 cand a raportat un rezultat net de 4,4 mil. lei (1,1 mil. euro), potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2010 publicat de companie.

Compania a aprobat recent o majorare de capital in valoare de 39,4 mil. lei (9,3 mil. euro), prin aport in numerar. Potrivit reprezentantilor companiei, banii din majorare sunt destinati cresterii capitalului de lucru, finalizarii investitiilor deja incepute, continuarea retehnologizarii, precum si pentru noi achizitii.

Conducerea Concefa a mai aprobat, de asemenea, achizitia a 90% din actiunile firmei de constructii Tunele Brasov, companie care in 2008 a realizat afaceri de 31,3 mil. lei (8,5 mil. euro) si un profit de circa 0,1 mil. lei.

In plus, compania a aprobat contractarea unor noi credite pentru investitii, in valoare de aproape 2 mil. euro, precum si crearea unui plafon de creditare si garantare in valoare de 3 mil. euro.

De asemenea, compania a anuntat ca intentioneaza sa acceseze fonduri europene de pana la 7 mil. euro, in vederea achizitionarii de utilaje si echipamente, potrivit raportului remis BVB.

Compania a mai inceput demersurile pentru transferarea actiunilor la categoria I sau a II-a a Bursei de Valori sau pe Sibex. In prezent, titlurile Concefa sunt tranzactionate pe piata XMBS RASDAQ, in ultima perioada fiind printre cele mai tranzactionate actiuni pe acest segment de piata. "Exista interes pe actiunile Concefa deoarece sunt printre putinele titluri din piata care nu au scazut sub media de 200 de zile, si ca atare nu au ajuns intr-o piata bear. Interesul mare pentru titlurile companiei se datoreaza si rezultatelor mari bugetate pentru acest an, care te fac sa crezi ca exista contracte mari care sa sustina aceste cifre", a explicat Ovidiu Serdean, broker la IFB Finwest.

Actiunile se tranzactioneaza la un pret de 0,33 lei/unitate, mai mare cu 15,3% fata de cotatia de la inceputul anului, la acest nivel, capitalizarea companiei ridicandu-se la peste 14 mil. euro. Ieri titlurile Concefa au facut obiectul a trei tranzactii deal, in valoare de peste 3,1 mil. euro, prin care au fost transferate peste 17,4% din actiuni. Principalul actionar al companiei este Horatiu Cercel, cu 63% din actiuni.