Kiabi are in plan deschiderea a patru noi magazine

Autor: Cristina Stoian 31.05.2010

Retailerul francez de imbracaminte de tip discount Kiabi va deschide anul acesta cel putin patru magazine, dupa ce din septembrie 2009 pana in prezent s-a extins cu cinci unitati in urma unor investitii de 2,5 mil. euro.

La un buget mediu de 500.000 de euro, investitia pentru urmatoarele sapte luni se ridica la 2 mil. euro.

"Gama larga de produse la preturi mici pentru toata familia atrage din ce in ce mai multi romani, astfel ca pana in 2014 vom dezvolta o retea de 20 de magazine, ceea ce inseamna un personal de 400 de angajati", spune Alain Simar, managerul general al Kiabi Romania.

Luna aceasta, retailerul a deschis doua magazine, Kiabi Titan, in centrul comercial Iris Shopping Center, si Kiabi Constanta, in centrul comercial Tom. Magazinele se intind pe o suprafata de 1.700 de metri patrati, respectiv 1.600 de metri patrati. " Doar magazinul din Titan a avut 11.000 de vizitatori in prima zi de la deschidere", spune Simar.

Primele magazine Kiabi au fost deschise in mallul Grand Arena din Berceni si in Militari, cea de-a treia unitate fiind plasata in galeria comerciala a Carrefour Orhideea.

Brandul Kiabi este detinut de familia franceza Mulliez, care controleaza si hipermarketurile Auchan si reteaua de magazine cu articole sportive Decathlon si care pregateste intrarea la nivel local a retelei de bricolaj Leroy Merlin.

La nivel international, Kiabi detine peste 300 de magazine proprii si in franciza, cu o suprafata medie de 1.300 de metri patrati, prin intermediul carora a rulat anul trecut afaceri de un miliard de euro, cu circa 11% mai mult fata de 2008, cand a atins un nivel de peste 900 milioane de euro. Echipa Kiabi este formata din 7.750 de persoane.

La nivel local retailerul francez concureaza cu Takko, C&A sau Kenvelo.