E oficial: Tender a platit 425.000 de euro pe 51% din Codecs

Autor: Adelina Mihai 31.05.2010

Omul de afaceri Ovidiu Tender, care controleaza grupul Tender, cu afaceri de 250 mil. dolari si 10.000 de angajati, a preluat pachetul majoritar al firmei de training si consultanta in resurse umane Codecs, intr-o tranzactie de aproximativ 425.000 euro.

ZF a anuntat intentia de achizitie a pachetului majoritar al Codecs de catre Tender inca de la sfarsitul lunii martie.

Tranzactia a avut loc la jumatatea lunii aprilie, cand Tender a achizitionat 51% din actiunile Codecs, pachet detinut anterior de 12 actionari. Restul de 49% din actiuni este detinut in continuare de alti 13 actionari.

Codecs este una din cele mai importante companii de resurse umane, care a incheiat anul 2008 cu afaceri de 4,7 mil. euro. Compania l-a numit in functia de presedinte al Consiliului de Administratie pe Radu Dan Mihaiescu, la finele lunii mai, cand a avut loc Adunarea Generala a Actionarilor Codecs. Mihaiescu l-a inlocuit Ionel Chera, care este fondatorul Codecs.

Compania avea la inceputul anului datorii de 2,5 mil. euro, din care 1,5 mil. euro sub forma unui credit bancar, restul fiind datorii catre furnizori, potrivit unor surse. Codecs are si un parteneriat cu The Open University Business School din Marea Britanie, prin intermediul caruia ofera un program de MBA la nivel local.

Vanzarea Codecs a fost anuntata inca de la inceputul anului, cand au aparut primele informatii legate de intentia unui investitor imobiliar de a cumpara 51% din actiuni pentru care ar fi platit 350.000 de euro.

Compania Prospectiuni Bucuresti (PRSN) este specializata in lucrari de prospectare geologica, fiind liderul pietei de profil din Romania, cu afaceri de 53 mil. de euro in 2009, in crestere cu 80% fata de anul precedent. Prospectiuni are contracte semnate pentru acest an cu Petrom, Oil&Gas, Amromco, Romgaz Hunt Petroleumm, cu Procter & Gamble, Calgen sau Thermagen.