Incendiul de la Dragonul Rosu ar putea fi cea mai mare dauna din istoria asigurarilor din Romania

Autor: Angela Placinta 01.06.2010

Incendiul care a avut loc saptamana trecuta la complexul comercial Dragonul Rosu din Bucuresti ar putea fi cea mai mare dauna din istoria pietei locale de asigurari, afirma Marie Kovarova, directorul general al Generali, asiguratorului complexului comercial.

Astfel, despagubirea ar putea depasi 10 milioane de dolari, daca luam in considerare faptul ca aceasta a fost pana acum cea mai mare dauna facuta publica, platita de compania Astra in urma avarierii unei aeronave apartinand Tarom in decembrie 2007.

"Confirmam faptul ca Niro Investment, care detine centrul comercial Dragonul Rosu, este asigurat Generali Asigurari incepand cu anul 2010. In baza politei de asigurari complexe de daune materiale la bunuri, care acopera si riscul de incendiu, ne vom ocupa de evaluarea si instrumentarea prompta a dosarului de daune. Conform primelor estimari interne, este posibil sa asistam la cea mai mare dauna din istoria pietei de asigurari din Romania. Nu avem insa motive de ingrijorare. Generali Asigurari este un asigurator puternic si stabil din punct de vedere financiar, reasigurat la companii internationale de renume. Oricare ar fi valoarea daunei, stabilitatea financiara a Generali Asigurari nu va fi afectata", a precizat Kovarova.

In prezent, compania de asigurari se afla in proces de evaluare a daunei.

Incendiul de la Dragonul Rosu a avut loc saptamana trecuta, iar cauzele inca nu sunt cunoscute.

Incendiul de la cladirea Millennium Business Center, de la jumatatea anului 2009, a cauzat o paguba de 15-20 milioane euro, cladirea fiind insa asigurata la AIG Germania.

Cea mai mare dauna platita pana acum in Romania de un asigurator roman a fost de opt milioane de euro, in 2007, in urma unei explozii la combinatul chimic Oltchim, asiguratorul fiind Asirom. Vedeti cum arata topul celor mai mari daune platite in Romania.