Fratii Cuc din Arad ies din distributia Philip Morris, unde rulau 50 mil. euro

Autor: Mihaela Popescu 01.06.2010

Businessul din distributie Astral Impex, care le-a adus fratilor Ioan si Floare Cuc din Arad primul milion de euro, a ramas fara divizia de tigarete cu rulaje estimate de 50 mil. euro in urma intreruperii colaborarii cu Philip Morris, producatorul Marlboro.

Aceasta este a doua lovitura pentru companie din ultimul an, dupa intrarea in insolventa a retelei locale de supermarketuri SPAR la care este actionar, care i-a blocat lichiditati de circa 6 mil. euro.

Pariul pe retailul modern a doborat pana acum mai multe afaceri mari pornite initial ca un business de distributie, precum Pic Group sau Trident Trans Tex din Sibiu.

"In procedura insolventei, creditorii actionari sunt intotdeauna defavorizati: sunt ultimii care isi recupereaza banii in momentul in care compania incepe sa-si plateasca datoriile", au declaarat reprezentantii administratorului judiciar al SPAR SRL din Arad.

Anul trecut, reteaua SPAR detinuta de fratii Cuc a pierdut 60% din rulaje din cauza inchiderii a 7 din cele 21 de magazine, raportand o cifra de afaceri de 18 mil. euro.

Iesirea din sistemul de distributie local al Philip Morris, companie cu afaceri de 516 mil. euro, le-ar putea aduce in acest an o scadere a rulajelor Astral Impex estimata la 50 mil. euro, ceea ce ar reprezenta o treime din cifra de afaceri a companiei.