Steve Jobs: "PC-urile vor fi precum camioanele. Inca vor mai exista, dar doar cativa le vor mai folosi"

Ziarul Financiar 02.06.2010

"Era post-PC este aproape", a declarat seful Apple, Steve Jobs, in cadrul unei conferinte "D: All Things Digital", prezentata de redactorul sef pe zona de Business Hi-Tech a publicatiei economice Wall Street Journal.

"Cand eram o tara agrara, toate masinile erau camioane deoarece de asa ceva aveai nevoie la ferma. Autovehiculele au venit la moda pe masura dezvoltarii oraselor, si elemente precum transmisia automata si directia asistata au devenit din ce in ce mai populare", spune Steve Jobs. "PC-urile vor fi precum camioanele. Vor fi inca prezente, dar doar unul din x oameni va avea nevoie de asa ceva".

Seful producatorului iPhone si iPad considera ca avansurile din industria producatoare de procesoare va permite ca device-uri precum iPad sa faca lucruri pe care in prezent doar calculatoarele traditionale le pot face, precum editarea video.

Jobs a mai spus ca Apple lucra la o tableta precum iPad inca inainte de scoaterea pe piata a iPhone-uli, dar a amanat acest proiect in momentul in care a vazut o oportunitate de a intra pe piata telefoanelor mobile, care este cu mult mai mare decat cea a PC-urilor ca unitati vandute.

Vorbind despre telefonul prezentat de site-ul Gizmodo, seful Apple a declarat ca acesta a fost de fapt furat, fiind achizitionat de Gizmodo si fiind folosit ca mijloc de santaj de catre detinatorul blogului.