Reteaua Cora ridica un hipermarket pe platforma Hidromecanica din Brasov

Autor: Mihaela Popescu 02.06.2010

Uzina Hidromecanica din Brasov, furnizor al producatorilor din industria auto, va fi transformata intr-un hipermarket Cora. Reteaua franceza, cu afaceri de circa 400 mil. euro, a platit 13 mil. euro pentru achizitia terenului de circa 40.000 mp pe care este situata platforma Hidromecanica, scos la vanzare de catre Directia Generala a Finantelor Publice Brasov.

Activul a fost adjudecat la pretul de evaluare de circa 325 de euro metrul patrat.

Aceasta este a doua platforma industriala din Brasov achizitionata de dezvoltatori pentru a fi transformata in parc de retail, dupa Tractorul Brasov, unde Auchan va inaugura un hipermarket in 2011. Dupa inaugurarea Cora, Brasovul va fi acoperit de toti operatorii de hipermarketuri activi la nivel local. Orasul a atras in ultimii ani investitii masive si in sectorul retailului de bricolaj datorita potentialului turistic.

Compania Hidromecanica Brasov (simbol bursier HIRY) este controlata de familia Garbacea din Brasov, cu o participatie de 60% la capitalul social, si s-a confruntat cu probleme mari de lichiditati in ultima perioada. Producatorul a inregistrat in primul trimestru din an o pierdere de 2,4 milioane de lei (0,6 mil. euro), la o cifra de afaceri de 1,9 mil. lei, in scadere cu 40% fata de aceeasi perioada din 2009, potrivit datelor oficiale. Producatorul valoreaza pe piata Rasdaq 24,2 mil. lei (6 mil. euro).