Orange reduce tarifele pentru serviciile de date in roaming

Autor: Magraon Andreea 03.06.2010

Orange, cel mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, va reduce incepand de maine tarifele pentru serviciu de date in roaming cu peste 50%. pentru Uniunea Europeana si Elvetia, au anuntat reprezentantii companiei.

Abonatii Orange Romania pot alege, in functie de traficul de date dorit, una dintre optiunile Travel Data cu trafic inclus de 10 MB, 20 MB sau 50 MB la 8 euro, 15 euro si respectiv 30 de euro (TVA inclus).

"Dupa consumarea traficului de date inclus, optiunea aleasa se reactiveaza automat atunci cand se initiaza o noua conexiune de date, astfel incat clientii vor continua sa beneficieze de tarifele din cadrul optiunii", au declarat reprezentantii operatorului.

De exemplu, in cazul in care clientul alege optiunea Travel Data cu 10 MB la 8 euro si consuma 18 MB atunci cand se afla in roaming in Uniunea Europeana sau in Elvetia, va plati 16 euro, adica mai putin de 1 euro/MB, gratie reactivarii automate a optiunii.

In cazul in care ar fi taxat in functie de tarifele standard dupa consumarea traficului de 10 MB inclus din optiune, clientul ar plati 46 euro pentru acelasi trafic de 18 MB realizat, deci practic, in acest caz, face o economie de 30 de euro folosind optiunea Travel Data cu 10 MB.

Exemplul mentionat arata ca un trafic de 18 MB costa 16 euro cu optiunea Travel Data 10 care se reactiveaza automat, adica sub 1 euro/MB (cat e tariful de wholesale).