Compania americana de curierat UPS asteapta afaceri de 18,7 mil. euro in Romania, mai mari cu 25%

Autor: Mirabela Tiron 03.06.2010

Compania americana UPS, unul dintre cei mai mari jucatori mondiali de pe piata de curierat, care a intrat direct pe piata locala in 2008 prin achizitia Trans Courier Service, asteapta anul acesta o cifra de afaceri mai mare cu 25% pana 18,7 milioane euro prin atragerea de noi clienti.

Compania a inaugurat astazi un centru regional langa aeroportul din Otopeni, care are o suprafata de 2.500 de metri patrati. Cenrul este dotat cu o banda de sortare de 30 de metri si inlocuieste trei unitati ale UPS din Capitala.

Numarul de angajati al companiei s-a redus anul trecut cu 16 persoane, pana la 115 angajati.

Compania americana a operat pe piata romaneasca prin intermediul agentului autorizat Trans Courier Service, pana in momentul preluarii acestei companii de la actionarii Romtrans in 2008. Prin aceasta vanzare, Romtrans a renuntat total la partea de curierat, dupa ce in urma cu doi ani a desfiintat si divizia de profil din interiorul companiei, care a fost achizitionata de Cargus. Ulterior, Romtrans avea sa vanda si cel mai mare business al sau, cel din transport, catre o filiala a gigantului Deutsche Bahn.