Fitch a redus ratingul BP la "AA", cu perspectiva negativa, in urma dezastrului din Golful Mexic

Ziarul Financiar 03.06.2010

Fitch Ratings a retrogradat ratingul de credit pe termen lung al BP la "AA", de la "AA+", cu perspectiva negativa, din cauza riscurilor privind operatiunile si situatia financiara a grupului petrolier britanic in urma dezastrului Deepwater Horizon, informeaza Mediafax Business.

Fitch a confirmat ratingul de credit pe termen scurt al companiei la "F1+", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

"Retrogradarea ratingului BP reflecta opinia Fitch ca riscurile privind afacerile si profilul financiar al BP continua sa creasca in urma accidentului de la platforma Deepwater Horizon din Golful Mexic. Compania a esuat pana acum in repetate randuri in eforturile sale de a opri scurgerea de petrol si a recurs apoi la metode de colmatare" care ar putea de asemenea sa nu aiba succes, in functie de diversi factori, potrivit Fitch.

In plus, Fitch noteaza ca masura de ultima instanta luata de BP, saparea unor puturi de degrevare prin care sa fie oprita definitiv scurgerea, ar putea sa devina eficienta numai odata cu trecerea timpului, prelungind criza.