Spitalul Arcadia al familiei Fiterman merge pe venituri de 3,5 milioane de euro

Autor: Ioana David 03.06.2010

Spitalul Arcadia din Iasi, deschis luna aceasta in urma unor investitii de peste 20 mil. euro, ar putea genera in primul an de activitate o cifra de afaceri de 3,5 mil. euro, in conditiile in care in primele sase luni veniturile sunt estimate la 1,5 mil. euro.

"Arcadia Hospital va functiona, la capacitate maxima, cu aproximativ 150 de medici, precum si cu o echipa de asistenti medicali de aproximativ 100 de persoane. Aceasta structura este coordonata de directorul medical, Iulian Zonenstain, care a detinut functii de conducere la GlaxoSmithKline Pharmaceuticals si a fost apoi director general al Holdmann Europe (distribuitor de produse de igiena profesionala - n.red.)", a spus Mihaela Calcan, director de dezvoltare si comunicare al Arcadia Hospital

Spitalul Arcadia este controlat de familia Fiterman, care mai detine producatorul Fiterman Pharma, companie cu o cifra de afaceri de 4,8 mil. euro si 63 de angajati in 2008. Din actionariatul spitalului mai fac parte medicii Dragos Negru si Mihai Rotaru. Fondurile pentru dezvoltarea spitalului au fost atat proprii ale actionarilor, cat si imprumutate. Compania nu a dorit sa precizeze ce institutii au finantat afacerea.

Spitalul functioneaza intr-o cladire de sapte niveluri, intinsa pe o suprafata de 11.000 de metri patrati. Unitatea include atat o unitate de ambulatoriu, Policlinica Arcadia, spitalul propriu-zis si centrul de cardiologie Arcadia Cardiovascular.

Investitia derulata la Iasi este printre cele mai mari anuntate in afara BucuresĀ­tiului si ar putea fi prima dintr-o serie record a privatilor anuntata pentru perioada urmatoare.

In ceea ce priveste planurile de extindere, reprezentantii companiei au spus ca "exista mai multe proiecte", insa nu au facut publice mai multe informatii.

Cu un nivel al veniturilor de 3,5 mil. euro, Arcadia nu va urca in top zece furnizori de servicii medicale private din Romania, insa spitalul se incadreaza printre cele mai mari din Romania ca si numar de paturi, avand 220 de paturi.

Pe piata serviciilor medicale private, estimata la 373 mil. euro in 2009, cei mai mari jucatori sunt MedLife, Centrul Medical Unirea, Euromedic, Medicover, Sanador, Gral, Medcenter, Euroclinic.

In prezent, in Bucuresti opereaza doua spitale de mari dimensiuni, Euroclinic si Life Memorial Hospital.