Curierul UPS asteapta afaceri de 18,7 mil. euro, mai mari cu 15%

Autor: Mirabela Tiron 03.06.2010

Compania americana UPS, unul dintre cei mai mari jucatori mondiali de pe piata de curierat, care a intrat direct pe piata locala in 2008 prin achizitia Trans Courier Service, asteapta anul acesta o cifra de afaceri de 18,7 milioane de euro, mai mare cu 25% fata de anul anterior. "Ne bazam pe atragerea de clienti noi", a declarat Iulia Nartea, country manager UPS Romania.

Pe piata romaneasca de curierat, compania concureaza cu operatorii Fan Courier, TNT, DHL, Pegasus (DPD), TCE Logistica. UPS Romania, in care lucreaza 115 persoane, a inaugurat ieri un centru regional langa aeroportul din Otopeni, care are o suprafata de 2.500 de metri patrati. Reprezentantii companiei nu au precizat valoarea investitiei. "UPS investeste in continuare in propria infrastructura si in reteaua de transport, precum si in servicii care se bazeaza pe tehnologie si faciliteaza relatia cu clientii", potrivit oficialilor companiei.

Cea mai mare parte a volumului care provine de la clientii din Romania se expediaza catre destinatii din Uniunea Europeana.

La nivel mondial, UPS a avut afaceri de aproape 50 de miliarde de euro.