Stanescu,UNPIR:In prezent, principalul obiectiv al Guvernului este salvarea, nu relansarea economica

Ziarul Financiar 06.06.2010

Autoritatile au, in prezent, drept obiectiv principal salvarea si nu relansarea economica, situatia executiei bugetare indicand o situatie disperata, este de parere presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR), Arin Stanescu, citat de Mediafax Business.

"Sentimentul meu este ca in momentul de fata Guvernul nu se poate gandi la nimic, decat la faptul ca nu mai sunt bani pentru plata salariilor si a pensiilor. Nu mai sunt bani. Eu va spun cinstit: il cunosc pe domnul Vasilescu (Adrian, n.r.) de foarte multi ani, am discutat de multe ori cu domnia sa, eu atat de speriat nu l-am vazut de cand ma stiu pe consilierul guvernatorului BNR. Speriat de situatia in care ne aflam. (...) Domnia sa a caracterizat executia bugetara ca avand o crapatura, o crevasa spun eu", a declarat Stanescu, la emisiunea "Dupa 20 de ani", transmisa duminica de ProTV.

El a adaugat ca datele privind executia bugetara publicate recent de Ministerul Finantelor reflecta tragedia si "situatia absolut disperata" in care ne aflam.

"Toate masurile de relansare raman in urma chestiunii salvarii intr-un fel sau in altul, pentru ca in momentul de fata eu, personal, cred ca guvernantii nostri nu se pot gandi la nimic constructiv, fiind absolut concentrati numai pe posibilitatea de gasire a unor solutii pentru a nu intra in incetare de plati", a precizat Stanescu.