De vorba cu seful celui mai mare operator de telefonie fixa, cablu si internet

Autor: Anca Barbulescu 06.06.2010

Yorgos Ioannidis, omul de la carma Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa, cablu si internet din Romania cu afaceri anuale de peste 800 de milioane de euro, va povesti pentru prima data in public despre cariera sa de 35 de ani din domeniul telecomunicatiilor, despre piata locala de telecom si impactul crizei, precum si despre strategia companiei in acest context.

La Romtelecom a venit la inceputul lui 2007, preluand pozitia de director general detinuta anterior de americanul James Hubley, pentru "a face elefantul sa danseze", dupa cum a spus chiar Ioannidis, primele obiective fiind reducerea fluctuatiei numarului de abonati si identificarea metodelor de mentinere si crestere a veniturilor companiei.

Cariera in telecom si-a inceput-o in 1975, chiar in cadrul operatorului OTE, unde a activat ca inginer de telecomunicatii si a evoluat apoi in diferite pozitii din cadrul mai multor departamente ale companiei. In prima parte a anilor '90 s-a mutat la filiala din Grecia a Vodafone, ca manager de inginerie a comutatiei si software, iar spre finalul deceniului a preluat aceeasi pozitie in cadrul Cosmote.

Ioannidis a fost apoi, timp de patru ani, directorul general al OTENET, plasand compania pe primul loc in piata greceasca de servicii de internet, cu o cota de 55% in segmentul serviciilor in banda larga, iar din 2004 a fost numit director executiv tehnic pentru intreg grupul OTE, perioada in care a fost in componenta echipei care a lansat Cosmote pe piata de telefonie mobila din Grecia, dezvoltand reteaua in doar cinci luni, un timp record la acea vreme in Europa.

Discutia lui Yorgos Ioannidis cu publicul va avea loc marti, 22 iunie, cu ocazia evenimentului "MEET THE CEO", organizat de revista BUSINESS Magazin si gandit ca o oportunitate pentru un public restrans de a avea acces la o discutie libera cu membri importanti ai comunitatii de business din Romania.

Evenimentul va cuprinde doua etape: o prezentare sustinuta de seful Romtelecom, in care acesta va impartasi sfaturi, idei si experiente semnificative din cariera sa, urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri. Astfel, auditoriul va avea ocazia sa adreseze intrebari si sa discute, impreuna cu Yorgos Ioannidis, despre viitorul telecomunicatiilor din Romania, despre strategiile adoptate pe o piata din ce in ce mai saturata, dar si despre impactul crizei economice asupra celor mai importante sectoare ale economiei.