Fondul care a intrat la MedLife negociaza alte trei deal-uri

Autor: Ioana David 07.06.2010

Fondul care a intrat la MedLife negociaza alte trei deal-uri Ioana David Fondului de investitii Societe Generale Assset Management (SGAM) Eastern Europe, detinut de gigantul financiar Societe Generale, care anul trecut a preluat 36% din actiunile operatorului de servicii medicale MedLife pentru circa 20 mil. euro, negociaza alte trei deal-uri in prezent, atat in sectorul medical, cat si in alte domenii rezistente la criza.

"Vedem oportunitati in Romania, este o piata principala pentru noi. Anul acesta economia va avea scadere fara dubiu. Eu estimez ca va fi inspre 1%. In urmatoarea decada insa, nu stiu daca neaparat din 2011, Romania va avea cresteri economice peste cele ale altor state din regiune. Va performa mai bine", a spus Leo Gherghina, partener al SGAM intr-un interviu acordat ZF. El a spus numai ca este interesat de sectorul medical fara sa precizeze si ce alte domenii a luat in vizor.

In toamna anului 2008, la debutul crizei economice, SGAM a abandonat doua tranzactii, iar o reluare a interesul activ pentru piata s-a produs abia dupa aproape un an.

"La inceputul anului 2009 studiam cifre macroeconomice si faceam strategii. A fost o perioada moarta din cauza incertitudinilor. Nu era nimic interesant. Am inceput in a doua jumatate a anului sa ne uitam mai activ", afirma Gherghina.
Preluarea MedLife a fost urmata la cateva luni de achizitia Centrului Medical Unirea de catre un alt fond de investitii, Advent International, transformand domeniul medical privat intr-unul extrem de atractiv pentru investitori. Piata, estimata 373 mil. euro in 2009, va continua sa creasca si sa atraga investitii, fiind una dintre putinele industrii pe val in acest moment.

"A fost competitie pentru MedLife dar nu neaparat pe bani. Competitia pe sume absolute este atunci cand se vinde suta la suta. Aici a fost vorba de o pozitie monoritara", a mai spus Gherghina. El a adaugat ca in general vizeaza pachete majoritare, dar ca la MedLife a facut o exceptie. Operatorul de servicii medicale este singura firma din portofoliul SGAM din Romania in acest moment. Cititi in numarul de maine al ZF un interviu cu Leo Gherghina.