Motiunea de cenzura a PSD a fost depusa la cabinetele presedintilor Camerei si Senatului. Boc: "N-ar fi prima si nici ultima"

Ziarul Financiar 07.06.2010

Motiunea de cenzura a PSD a fost depusa, luni, la cabinetele presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, informeaza Mediafax.

Motiunea de cenzura a fost anuntata in plenul Parlamentului de deputatul PSD Aura Vasile, care a precizat ca acest document a fost semnat de 120 de parlamentari ai PSD si are titlul "Opriti genocidul social!".

Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se vor reuni marti in sedinta, urmand sa discute despre un calendar al dezbaterii motiunii de cenzura.

Conform proiectului de motiune prezentat luni de PSD, textul insumeaza 17 pagini de critici la adresa Guvernului si argumente impotriva reducerii salariilor si pensiilor.

In text se apreciaza ca reducerile de salarii si pensii nu reprezinta "solutia corecta", se imputa faptul ca, de fapt, "cancerul bugetar" este reprezentat de "clientela portocalie", se face referire la "dictatura cu repetitie" si se exemplifica criza multipla - economic, sociala, politica si morala - prin care Guvernul Boc 3 si-a continuat "opera editiilor sale anterioare".

La aflarea vestii despre depunerea motiunii de cenzura, premierul a declarat "N-ar fi prima si nici ultima".