BVB a obtinut in primele patru luni un profit de 2,9 milioane lei la afaceri de 5,76 milioane lei

Ziarul Financiar 07.06.2010

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat in primele patru luni din 2010 un profit net de 2,91 milioane lei, cifra de afaceri ridicandu-se la 5,76 milioane lei.

In perioada ianuarie-aprilie, BVB a avut venituri din exploatare de 5,87 milioane lei, cheltuielile ridicandu-se la 4,17 milioane lei.

Actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB), compania care opereaza principala piata de actiuni din Romania, vor intra la tranzactionare pe Bursa de marti, 8 iunie, aceasta fiind prima listare importanta dupa aproape 2 ani de pauza.

Bursa este evaluata in prezent la circa 66-70 mil. euro, conform anunturilor de vanzare sau cumparare de actiuni publicate in ultimele saptamani, de peste 30 de ori profitul net obtinut anul trecut, de 2 mil. euro.

Odata cu listarea actiunilor, firmele de brokeraj sau persoanele fizice care detin actiuni vor putea sa le valorifice mult mai usor. De asemenea, oricine va putea cumpara actiuni BVB, investitia in astfel de actiuni reprezentand practic un pariu pe dezvoltarea pietei de capital.