Copos inchide braseria de la Hilton, simbol al Capitalei. Ce parere aveti?

Autor: Mirabela Tiron 07.06.2010

Omul de afaceri George Copos va inchide restaurantul Brasserie din cadrul hotelului de cinci stele Hilton, unul dintre simbolurile Capitalei, unde mergeau frecvent in anii '60-'70 mari scriitori si alte personalitati din elita artistica.

Spatiul va fi transformat in magazine, care ar urma sa aduca venituri mai mari decat restaurantul. George Copos nu a putut fi contactat pentru declaratii.

"Este o mare pierdere! Dispare un loc de istorie sub buldozerul banului. La braseria din Hilton se intalnea elita politica si sociala a tarii, dar si a lumii: regi, regine, scriitori, prim-ministri, toata aristocratia", a declarat scriitorul si profesorul Stelian Tanase. La braseria Athénée Palace, precum si la un alt simbol culinar al Bucurestiului, Casa Capsa, mergeau frecvent scriitori precum Nichita Stanescu, Eugen Jebeleanu sau Marin Preda. "Parerea mea este ca braseria din anii '60-'70 a disparut de mult. Acum aceasta nu mai este accesibila pentru oamenii de litere, ci doar pentru oamenii de afaceri", a spus poetul Nicolae Prelipceanu, care l-a cunoscut pe Nichita Stanescu, alaturi de care a petrecut nenumarate ore la braserie. El a precizat ca braseria din Athénée Palace Hilton a reprezentat un punct de intalnire al elitei artistice candva si ca ar trebui sa fie pusa macar o placa in amintirea fostei braserii. Toate marile capitale ale lumii sunt definite prin locuri istorice, dar si restaurante si cafenele cu valoare culturala, precum Café de la Paix din Paris.

Oficialii hotelului au transmis ca nu pot oferi detalii legate de cauzele care au stat la baza inchiderii braseriei si nici de veniturile inregistrate de acest restaurant anul trecut. "Vom face publice aceste informatii miercuri", au spus oficialii Hilton.