Agentiile de turism: Cateva sute de romani vor pleca in Africa de Sud pentru Campionatul Mondial de Fotbal

Autor: Mirabela Tiron 08.06.2010

Agentiile de turism au vandut doar cateva pachete de vacanta pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, pretul unui pachet incepand de la 2.000 de euro. De cel putin zece ori mai mari ar fi fost vanzarile operatorilor din turism in cazul in care echipa national de fotbal s-ar fi calificat, sunt de parere reprezentantii agentiilor de turism

"Abia am reusit sa vindem 20 de pachete pentru meciurile din campionatul mondial de fotbal din Africa de Sud. Diferenta ar fi fost semnificativa in vanzarile noastre, daca ar fi participat si echipa nationala de fotbal la meciurile din campionat", a declarat Mircea Vladu, proprietarul agentiei de turism Prestige Tours.

Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), aproape 300 de romani vor pleca in Africa de Sud pentru a vedea meciurile din Campionatul Mondial de Fotbal.
O vacanta pe toata durata campionatului mondial de fotbal costa intre 25.000-30.000 de euro, potrivit reprezentantilor agentiilor de turism de pe piata. Pana acum s-a vandut un singur pachet la acest pret.