Dupa Diverta, o alta companie a lui Octavian Radu a intrat in insolventa

Autor: Mirabela Tiron 09.06.2010

Compania de curierat TCE Logistica, parte a grupului RTC, controlat de Octavian Radu, a cerut intrarea in insolventa, administratorul judiciar fiind Casa de Insolventa Transilvania. Datoriile companiei se ridica la 8,5 milioane euro, din care 3,3 milioane euro sunt credite bancare.

Nivelul datoriei acumulate catre terti este de 8,5 milioane euro, din care 3,3 milioane euro credite bancare. Aceasta este a doua companie din grupul RTC Holding care a intrat in insolventa anul acesta, dupa Diverta.

Anul trecut, compania a finalizat cu o cifra de afaceri de 19,5 milioane de euro, fata de 17 milioane de euro in 2008, insa cu pierderi. Anul trecut, rezultatul operational (EBITDA) a fost de minus 0,35 mil. Euro. Compania va intra in reorganizare judiciara.

"Anul 2009 a fost extrem de dificil pentru toata piata. Strategia noastra de a optimiza business-ul a insemnat reducere de personal si o serie de masuri de reducere a costurilor pe toate planurile, iar rezultatele au fost importante: am reusit sa stabilizam compania in ultimele luni din 2009. Insa continuam sa resimtim puternic efectele crizei, din cauza datoriilor acumulate pe parcursul anului trecut ยป, a declarat Sorin Sofian, CEO-ul TCE. Oficialul companiei a spus ca in ultimele 18 luni au intrat in insolventa mai multi clienti, ceea ce a generat probleme de cash flow.

Anul trecut, compania a renuntat la 655 de angajati, la 270 de masini si a redus salariile cu 37%.