Oprescu ii cheama in instanta pe "hingherii de masini". Ridicarea masinilor, o afacere de 300.000 de lei saptamanal

Ziarul Financiar 09.06.2010

Primarul Sorin Oprescu a declarat razboi hingherilor de masini care actioneaza pe raza sectoarelor 1, 2, 3, 4 si 6. Edilul a anuntat ca va ataca in instanta hotararile consiliilor locale din cele cinci sectoare ale Capitalei prin care acestea si-au infiintat firme de ridicat masini, informeaza Gandul.

"Am pregatit documentatia necesara pentru a ataca in instanta toate hotararile consiliilor locale prin care se ridica masinile cetatenilor parcate neregulamentar". Primarul general a explicat ca "hingherii de masini" isi desfasoara ilegal activitatea din cauza ca marile bulevarde sunt in administrarea municipalitatii, si nu a primariilor de sector.

Afirmatiile lui Oprescu se bazeaza si pe o recenta hotarare judecatoareasca data in favoarea unui bucuresten caruia i s-a ridicat masina de pe un bulevard aflat in administrarea municipalitatii. Chiar daca initiativa primarului general va avea succes in instanta, bucurestenii tot nu vor scapa de hingherii de masini.

Oprescu intentioneaza sa infiinteze o firma de ridicat masini care sa apartina Primariei Capitalei, intreaga "afacere" sa fie gestionata de Administratia Strazilor iar serviciile de ridicare sa fie asigurate de societatea Ciclop, aflata in subordinea municipalitatii. Mai multe despre tensiunile dintre edilul Capitalei si "hingherii de masini" cititi pe www.gandul.info.