Ostahie, Altex: „Efectele masurilor guvernului se vor simti din septembrie”

Autor: Alexandru Anghel 09.06.2010

Dan Ostahie, proprietarul unuia dintre cele mai mari businessuri din retailul local, a declarat ca in urma aplicarii masurilor guvernamantale de reducere a salariilor si pensiilor finalul de an devine incert pentru sectorul de bunuri de larg consum, iar previziunile sunt greu de realizat pentru ultimul trimestru din 2010. El a adaugat ca economia locala va consemna la finalul lui 2010 o scadere de maximum 1% sau va ramane la acelasi nivel ca si anul trecut, iar pentru businessul Altex pastreaza o estimare de 180 de milioane de euro.

"In ciuda masurilor anuntate, cu efect negativ asupra consumului, noi ne pastram planul de business. Sa urmarim mai intai ce se intampla din septembrie cand se poate masura impactul masurilor guvernamentale, iar de acum trebuie sa ne gandim si la 2011, cand ne estimam ca va reveni cererea de electrocasnice, mai ales daca se mentin aceste masuri", a spus Ostahie.

Potrivit Institutului National de Statistica, cifra de afaceri din comert a scazut in primele patru luni ale anului cu mai mult de 7%, cea mai mare contractie avand loc in ianuarie, cand a fost raportata o scadere de 10,3% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In acelasi timp evolutia Podusului Intern Brut a marcat o scadere de 2,6% in primul trimestru, iar estimarile indica o continuare a acestei tendinte si in al doilea trimestru.