PD-L asculta de inca o propunere ZF si pregateste guvernul de opt ministere

Ziarul Financiar 09.06.2010

Problema remanieriiar putea fi transata in primele doua saptamani dupa motiunea de cenzura a opozitiei. Planul Negoita prevede un guvern mai suplu, programat pana la finalul lunii, scrie Gandul.

PD-L pregateste reducerea cabinetului Boc, nu doar prin renuntarea la agentiile de stat, ci si prin comasarea ministerelor. Ideea unui guvern mai suplu a fost lansata de vicepresedintele PD-L, Liviu Negoita, care a cerut in cadrul Colegiului Director al partidului trasarea unui executiv compus din maximum opt ministere. Totusi, inca de la inceputul lunii mai, Ziarul Financiar a propus o restructurare pe modelul celui ungari.

Surse Gandul au explicat ca, prin comasarea ministerelor, partidul va rezolva doua probleme dintr-un foc: ar lua o masura care va aduce un sprijin moral din partea electoratului si i-ar forta pe ministrii "neperformanti" sa paraseasca executivul.

Conform calculelor facute de pedelisti, cinci portofolii ar urma sa fie atribuite democrat-liberalilor, doua ministere udemeristilor si unul progresistilor lui Gabriel Oprea. Mai multe despre noua structura a Guvernului cititi pe www.gandul.info.