Fabrica de conserve a lui Raul Ciurtin a avut vânzări de 2 mil. euro

Autor: Diana Tudor Stoica 16.06.2010

Prefera Foods, producătorul de pateuri şi conserve din carne din Alba Iulia înfiinţat în urmă cu doi ani de Raul Ciurtin (desen) - unul dintre principalii acţionari ai producătorului de lactate Albalact, a înregistrat în 2009, primul an complet de funcţionare, o cifră de afaceri de două milioane de euro. "Printre obiectivele pe care le avem pentru acest an se regăsesc atât obţinerea unei cifre de afaceri de şase milioane de euro, cât şi creşterea varietăţii produselor din portofoliu şi creşterea profitului reinvestit", a declarat Ioan Dîrzu, directorul general şi acţionar al Prefera Foods.

Mărcile Prefera Foods, Meniu (situată pe segmentul economic) şi Cămara cu bucate (situată pe segmentul premium), au în prezent o acoperire naţională de 85%, fiind comercializate în 35 de judeţe, iar directorul general al companiei susţine că un alt obiectiv pentru anul acesta îl reprezintă atingerea unei distribuţii naţionale.

"În primele trei luni ale acestui an am reuşit să trecem pe profit şi datorită acestui fapt s-a investit în mijloace proprii de distribuţie", a completat managerul Prefera Foods.

Reprezentanţii companiei nu au dezvăluit însă cotele de piaţă pe care cele două mărci le deţin, nici volumul realizat în ultimul an de cele două.

"Investim în momentul de faţă în alte câteva produse care vor fi în premieră pe piaţă. Lansarea celui de-al treilea brand va avea loc în luna iulie a acestui an", a mai spus managerul companiei care are în acest moment 70 de angajaţi, mai mult decât dublu faţă de numărul de persoane care lucrau în cadrul Prefera Foods în vara anului trecut.

Produsele Prefera sunt comercializate atât în retailul tradiţional, cât şi în lanţurile de magazine din retailul modern Carrefour, Auchan, Selgros, Interex şi Mega-Image. "Suntem în discuţii avansate şi cu ceilalţi retaileri. În ceea ce priveşte vânzarea prin intermediul comerţului modern şi vânzarea prin intermediul comerţului tradiţional, aceasta este proporţională, 50%-50%", a mai spus Dîrzu. Anterior, reprezentanţii companiei au declarat că după ce îşi vor atinge obiectivele de dezvoltare pe plan local, vor lua în considerare şi exportul.

Patru companii vând conserve de 75 mil. euro

Principalii producători de conserve din carne sunt în acest moment companiile Scandia Română, Hame România, Orkla Foods (cu brandul Ardealul) şi Glina (cu brandul Mandy), cei patru jucători rulând afaceri de peste 75 mil. euro.