Soluţia paradoxală pentru un stat eficient: salarii de cinci ori mai mari pentru miniştri. Dar şi o restructurare drastică a numărului de bugetari

Autor: Doina Anghel 16.06.2010

Consilierul BNR Lucian Croitoru afirmă pe şleau ceea ce nimeni nu vrea să recunoască: salariile miniştrilor sunt prea mici ca să nu invite la fraudă. Salariile miniştrilor sunt de 15 ori mai mici decât ale şefilor de mari companii. Croitoru mai susţine însă că 500.000 de oameni trebuie să plece din sistemul bugetar.



Paradoxul sistemului bugetar este că disfuncţionalitatea administraţiei nu poate fi anulată prin reduceri salariale, ci prin introducerea unor criterii clare de performanţă şi de salarii motivante pentru decidenţi. Însă acestea trebuie însoţite de o reducere drastică a numărului total de bugetari şi în primul rând a numărului de funcţionari publici.

ZF a scris pentru prima dată despre pericolul salariilor mici pentru cei mai înalţi demnitari la începutul lunii iunie, iar tema a fost preluată public ieri de Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

El a spus că salariile demnitarilor români sunt extrem de mici în raport cu funcţia pe care o ocupă şi de aceea menţin ipoteza de corupţie la nivel înalt. "Toată lumea se vaită de salarii, dar toată lumea recunoaşte că salariile preşedintelui, al primului-ministru şi ale miniştrilor sunt extrem de mici în raport cu funcţia pe care o presupun şi de aceea menţinem ipoteza de corupţie la nivel înalt. De aceea nu putem avea în guvern, nu neapărat în cel actual, oameni pregătiţi", a afirmat ieri Croitoru, citat de Mediafax.

Este pentru prima dată când un oficial din administraţie vorbeşte public despre nevoia de salarii mari la cel mai înalt nivel, în vreme ce majoritatea miniştrilor fac paradă de generozitatea cu care se dispensează de salarii, donându-le. Fără salarii mari pentru cele mai înalte poziţii, administraţia publică nu va atrage niciodată oameni capabili, care să-şi dorească o carieră în sistemul public, ci în permanenţă miniştrii nu vor fi decât simple marionete sau vor căuta să câştige mai mult pe baza poziţiei lor, prin trafic de influenţă. Majorarea de 5-6 ori a salariilor miniştrilor trebuie însoţită de măsuri dure de restructurare în interiorul organizaţiilor de stat.

În mediul privat, salariile managerilor sunt de 15 ori mai mari decât salariile preşedintelui României. Acest lucru s-a văzut şi mai clar după ce Alexandra Gătej, actualul consilier al şefului statului, şi-a publicat declaraţia de avere. Ea a câştigat 18.000 de euro lunar ca preşedinte al Unilever, în vreme ce de la Administraţia prezidenţială câştigă 1.300 de euro. Preşedintele Traian Băsescu are un salariu lunar de 1.600 de euro. Problema este că la stat diferenţa între cele mai înalte poziţii şi următorii din ierarhie este redusă, iar o majorare a salariilor la cele mai înalte poziţii poate crea o avalanşă de cereri de majorare în josul ierarhiei.

În companiile private însă, linia întâi a managementului câştigă şi cu 50-80% mai mult decât linia a doua.

Fără motivaţia unor salarii de mii de euro, cei care caută joburi la vârf în administraţia publică nu îşi vor dori o carieră, dar vor fi în permanenţă tentaţi sau presaţi să facă trafic de influenţă, afirmă analiştii.