Inter:Cult 2010: femeile au cuvântul

Autor: Ziarul de Duminica 17.06.2010

Festivalul Inter:Cult 2010 - Femeile şi Societatea Civilă în Europa Centrală şi de Sud-Est are loc în perioada 17-19 iunie, la Paris, Viena şi Bucureşti. În capitala României, vor fi proiectate trei filme, toate trei la Cinema Elvira Popescu.
Proiecţia de vineri, ora 11.00, cu La Liste de Carla, se adresează în mod special elevilor şi va propune o serie de dezbateri în legătură cu justiţia internaţională, cu rolul Tribunalului Internaţional pentru Fosta Iugoslavie în a face dreptate. Vor fi prezenţi la Bucureşti, cu ocazia acestor proiecţii, Thomas Ballhausen, de la Film Archiv Austria, Mădălina Diaconu, profesor de filosofie la Universitatea din Viena, Louis Sarrazin, consilier la Adunarea Francezilor din Străinătate, Michel Cullin, de la Centrul de cercetări «Felix Kreissler» pentru relaţiile franco-austriece de pe lângă Academia Diplomatică din Viena, Alfred Philipp, profesor de fizică la Universitatea din Viena, preşedintele fran:cultures, o platformă austriacă a culturilor francofone.

Programul proiecţiilor de la Cinema Elvira Popescu, B-dul Dacia nr. 77:

Joi 17 iunie, ora 20.00

Lourdes, de Jessica Hausner. Cu Sylvie Testud, Léa Seydoux, Bruno Todeschini. Producţie Austria-Franţa-Germania, 2009. Durata - 1h 36 min. Versiune originală franceză şi germană.

Vineri 18 iunie, orele 11.00 şi 20.00

La Liste de Carla, de Marcel Schüpbach. Film documentar, Elveţia, 2006. Durata - 1h 35 min. Versiune originală în franceză, subtitrat în engleză.

Sâmbătă 19 iunie, ora 20.00

La Pivellina, de Tizza Covi, Rainer Frimmel. Cu Patrizia Gerardi, Tairo Caroli, Asia Crippa, Walter Saabel. Producţie Italia-Austria, 2009. Durata - 1h 40 min. Versiune originală în italiană, subtitrat în engleză.